Gyngemosehallen

Fra kommunens hjemmeside vedr. Gyngemosehallen

 

Alt går efter planen

Byggeriet skrider frem som planlagt. Det betyder, at idrætsudøvere fra januar 2012 efter alt at dømme kan benytte den nye Gyngemosehal, som bliver opført i Gyngemosen ved den gamle TV-Byen. Den nye hal udføres som et nytænkt byggeri med store glaspartier i selve hallen. Multiidrætshallen skal være hjemsted for foreningsidrætten og den selvorganiserede idræt. Hallen kommer også til at rumme en fritids- og ungdomsklub, som kan udnytte hallens faciliteter. Det bliver en åben hal, hvor borgerne kan komme, uden at have booket en tid.

– Jeg ved, at mange borgere glæder sig til, at hallen står klar. Det gør vi bestemt også. Det bliver en meget levende hal, hvor der bliver mulighed for at komme ind fra gaden og være aktiv. Samtidig bliver det en hal med mange forskelligartede brugere, og det bliver spændende at se, hvilke nye aktivitetstilbud der vil komme ud af bofællesskabet. Og så vil hallen også danne en fantastisk ramme for vores dygtige springgymnaster, siger Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (A).

 

Store vinduespartier til indre, fælles hal

Gyngemosehallen er bygget op af flere blokke, som tilsammen skaber rammerne for den indre, fælles hal. Via glaspartierne kan man fra blokkene se ned i selve hallen. For at skabe en sammenhæng med det udendørs område er der udendørs mødesteder omkring hallen, og samtidig er der flere steder glasvinduer, så man kan se livet og aktiviteterne inde i hallen, og omvendt.

 

Fleksibilitet og nye forhold for gymnasterne

Hallen er fleksibel, så rummene kan ændres efter behov. For eksempel fra legerum om dagen til bordtennissal om aftenen. Der bliver desuden skabt nye forhold for de forskellige gymnastikdiscipliner. Blandt andet bliver der etableret specielle springbaner og gulve til gymnasterne. Der bliver også plads til fitnessrum, aerobic-sal og yoga i den nye idrætshal.

 

Motionister, som ikke er medlem af en forening, kan også bruge hallen. For eksempel kan løbere benytte omklædningsfaciliteterne og låse deres tøj ind i skabe i hallen, når de har lyst til en løbetur i Gyngemosen. For Enghavegård Skole betyder det, at idrætsundervisningen får langt bedre faciliteter og muligheder end tidligere.

 

Indsæt Pdf